Wanneer is bloedonderzoek wenselijk?

We maken het allemaal mee. Je huisdier is niet lekker en het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.Na het even aangekeken te hebben besluit je de dierenarts te raadplegen. Een bloedonderzoek moet inzicht geven in deze vage klacht.

Welke informatie levert een bloedonderzoek? Met een bloedonderzoek worden ontstekingswaarden gemeten, in sommige gevallen kunnen ook orgaanfuncties en hormoonwaardes gemeten worden. En uiteraard wordt bloed onderzocht om te bepalen hoe het met de antilichamen zit tegen de ziektes waarvoor normaliter gevaccineerd wordt.

Sommige praktijken adviseren preventieve bloedonderzoeken. Persoonlijk juich ik een bloedonderzoek toe voordat een dier onder narcose moet.In dat geval is een check van nieren en lever wél van belang. Kunnen zij de narcosemiddelen verwerken?

De beste aanpak is nog steeds het gericht zoeken naar de oorzaak van een bepaalde klacht. Dit kan uitstekend door het meten van vitale functies en organen door middel van bioresonantie. Uw dier raakt niet gestrest en ondervindt geen enkele hinder. U krijgt daarentegen een goed inzicht en op basis van de analyse kan alsnog een ( gericht) vervolgonderzoek plaatsvinden.

Plaats een reactie