Komt een pup bij de dokter….

Dit betreft een werkelijke casus.

Het is mijn missie om dieren (waar mogelijk) op een meer natuurlijke wijze te behandelen en het toedienen van farmaceutische middelen tot een minimum te beperken.

Op geen enkele manier wil ik de betreffende dierenarts in diskrediet brengen.

8 weken. Ohhh wat een schatje. Gezonde pup. Wel even Milbemax meegeven.

Milbemax is een ontwormingsmiddel.in zeer zeldzame gevallen zijn na het toedienen systemische verschijnselen zoals lethargie, neurologische verschijnselen zoals spiertrillingen en ataxie en gastro-intestinale verschijnselen (zoals braken, diarree, verlies van eetlust en kwijlen ) waargenomen.

10 weken. Wat is ie toch lief ! pipet Stronghold én Cerenia tegen wagenziekte

Stronghold is een diergeneesmiddel voor de behandeling en preventie van besmettingen door vlooien veroorzaakt. In uitzonderlijke gevallen zijn neurologische symptomen incl. toevallen waargenomen. Het product is uiterst brandbaar.

13 weken. Alsmaar diarree. Giarda. Metrobac gegeven

Mogelijke bijwerkingen zijn braken, hepatotoxiciteit (beschadiging van de lever), neutropenie en neurologische tekenen. Giarda is een maag-darm parasiet.

16 weken. Na verlenging kuur nog steeds diarree. Injectie met primp/busc/baytril

Baytril is een antibioticum, ingezet als er een vermoeden is van een bacteriële infectie. Meest voorkomende bijwerkingen zijn gastro-intestinale effecten zoals braken, diarree en anorexia. Primperan wordt gegeven oom de darmperistaltiek te verbeteren. Buscopan dient ter ontspanning van de darmen en verlichting van de buikkrampen. Bijwerking snelle hartslag, droge mond en keel

21 weken. Castratie. Amo50 en pre57 meegeven

28 weken. Dubbele melktand verwijderd onder narcose

33 weken. Diarree, bloed bij ontlasting. Injectie met buscprimbaytril

En natuurlijk de entingen zoals enting parvo/weil pup , enting cocktail pup, enting rabiës,  Advantix, Primperid tablet, Phenoral…

Advantix doodt vlooien. In zeer zeldzame gevallen kunnen honden gedragsveranderingen ( agitatie, lusteloosheid, gejank of gerol ) en gastro-intestinale symptomen ( braken, diarree, hypersalivatie, verminderde eetlust ) evenals neurologische verschijnselen zoals trillen en lusteloosheid optreden.

Phenoral wordt gegeven in gevallen van ideopatische vorm van gegeneraliseerde epilepsie bij honden

Bron: bijsluiter van de betreffende geneesmiddelen.

Plaats een reactie