Is er een relatie tussen mineralen en gedrag?

Als een hond ongewenst gedrag vertoont is het gebruikelijk dat een gedragsdeskundige geraadpleegd wordt. Helemaal prima!

De verbazing is groot wanneer ik opmerk dat je als eigenaar van de hond ook zelf wat onderzoek kunt laten doen. Want wist je dat er wel degelijk een verband is tussen de aanwezige mineralen en het getoonde gedrag?

Zowel Calcium als Magnesium staan bekend als kalmerende mineralen. Heeft een hond onvoldoende Calcium, dan kan dat leiden tot geïrriteerd, nerveus, hyperactief ,angstig gedrag.Zelfs tekenen van slapeloosheid worden gemeld.

Bij een tekort aan magnesium kan je hond slechter omgaan met stress. Het kan leiden tot trillingen en tremors in de poten en andere lichaamsdelen.

Teveel Natrium wekt emoties op die we herkennen als flight or fight, boosheid of juist angst. En te weinig Kalium kan weer leiden tot oververmoeidheid.

Ook schadelijke stoffen en metalen spelen een grote rol. Het komt voor dat er aluminium, lood en kwik gemeten wordt. Giftige stoffen die hun uitwerking hebben op humeur, slaap, sociaal gedrag, adrenaline, agressie etc.

Het is zeker aan te raden om je hond eens te laten testen. Aan de hand van de testresultaten kan met aanpassing van de voeding al een of meerdere oorzaken verholpen worden. Het is natuurlijk niet handig om maar blind te gaan supplementeren…

Plaats een reactie