Ons lichaam wordt niet van vandaag op morgen ziek. Hoe eerder je constateert dat er verstoringen in het systeem zijn, des te sneller je kunt handelen. Daarmee voorkom je in veel gevallen dat en ziekte zich kan ontwikkelen. Doe de gezondheidstest!
Mijn hond is ook maar een mens..

Wie zich verdiept in gedrag kan bijna niet om de DISC heen. Dit model brengt de mens in beeld door gebruik te maken van 4 kwadranten. We denken namelijk het liefst in “hokjes”.. De indeling laat zien hoe mensen reageren op stimuli zoals problemen, veranderingen, regels etc. Er is dus een direct verband tussen een bepaalde prikkel en het vertoonde gedrag. Beetje (te) kort door de bocht, maar wel herkenbaar denk ik.
Als ik nu naar mijn hond kijk dan zie ik een gezellig, lief en mooi hondje. Soms ook een dier dat ongewenst gedrag vertoont. Maar wist je dat je ook jouw hond in kaart kunt brengen door gebruik te maken van 4 kwadranten? Dat je ook kunt zien dat je hond op bepaalde stimuli reageert? Wat zou er gebeuren als we gaan snappen dat achter elk type gedrag een prikkel en emotie schuilt?
Behandel je hond op een menselijke manier door niet alleen naar dat gedrag te kijken ( en dat te willen corrigeren) maar vraag jezelf af waarom jouw hond zo reageert.
Is er een relatie tussen mineralen en gedrag?
Als een hond ongewenst gedrag vertoont is het gebruikelijk dat een gedragsdeskundige geraadpleegd wordt. Helemaal prima!
De verbazing is groot wanneer ik opmerk dat je als eigenaar van de hond ook zelf wat onderzoek kunt laten doen. Want wist je dat er wel degelijk een verband is tussen de aanwezige mineralen en het getoonde gedrag?
Zowel Calcium als Magnesium staan bekend als kalmerende mineralen. Heeft een hond onvoldoende Calcium, dan kan dat leiden tot geïrriteerd, nerveus, hyperactief ,angstig gedrag.Zelfs tekenen van slapeloosheid worden gemeld.
Bij een tekort aan magnesium kan je hond slechter omgaan met stress. Het kan leiden tot trillingen en tremors in de poten en andere lichaamsdelen.
Teveel Natrium wekt emoties op die we herkennen als flight or fight, boosheid of juist angst. En te weinig Kalium kan weer leiden tot oververmoeidheid.
Ook schadelijke stoffen en metalen spelen een grote rol. Het komt voor dat er aluminium, lood en kwik gemeten wordt. Giftige stoffen die hun uitwerking hebben op humeur, slaap, sociaal gedrag, adrenaline, agressie etc.
Het is zeker aan te raden om je hond eens te laten testen. Aan de hand van de testresultaten kan met aanpassing van de voeding al een of meerdere oorzaken verholpen worden. Het is natuurlijk niet handig om maar blind te gaan supplementeren…
Allergie
Is jouw hond of kat zich constant de hele dag door aan het likken, bijten of krabben. Soms tot bloedens toe? Dan is de kans groot dat er sprake is van een allergische reactie.
In de praktijk betekent dit dat het immuunsysteem (te )heftig reageert op stoffen die het lichaam op dat moment ziet als “lichaamsvreemde stoffen”. Deze stoffen kunnen omgevingsgericht zijn, denk bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen en huisstof, maar kunnen ook met de voeding te maken hebben. Het immuunsysteem is als het ware van slag..
Meten=weten
Het goede nieuws is dat Bioresonantie de mogelijkheid biedt om te testen óf het immuunsysteem optimaal functioneert. En als dat niet het geval is kan er verder onderzocht worden wat de oorzaak van de reactie is.Zo toetsen we op allergie voor vlooienspeeksel, insectenbeten of omgevingsallergieën. Maar we kunnen ook breder onderzoeken op bacteriën, virussen ,schimmels en parasieten.
Manieren waarop een dier kan reageren zijn: krabben, likken en knabbelen aan oren en poten. Soms ook aan de buik en billen. Haarverlies. Huidaandoeningen en ontstekingen die chronisch kunnen worden.Oorklachten, diarree, hoesten , braken etc.
Steeds vaker komen we ook situaties tegen waar het huisdier schadelijke stoffen in zich heeft. Ook dat kan tot eerder genoemd gedrag leiden.
Een grondig en pijnloze test biedt inzicht en houvast. Het biedt mogelijkheden om de oorzaak te achterhalen en het langdurig gebruik van medicijnen ( symptoombestrijding ) te voorkomen.Informeer gerust naar de mogelijkheden.
Uiteraard raadpleegt u bij accuut gevaar en ernstige klachten direct uw dierenarts.
December en Stressmanagement voor mens en dier
Voor veel mensen is December dé Feestmaand. Met Sinterklaas, de kerstman en natuurlijk een gezellig uiteinde en een vrolijk, gezond en gelukkig nieuw jaar!
Maar December is ook de maand waarin spanningen tot ongekende hoogte kunnen oplopen. De druk om er voor iedereen te zijn, inkopen doen, zorgen dat er een fantastische maaltijd op tafel komt etc.
Onze huisdieren merken dat er spanning in de lucht hangt.
De mensen zijn gehaast, anders dan anders.
En dan die enorme onverwachte knallers, de lichtflitsen, het enge geluid.
Wat Stress met je doet?
Stress leidt tot een aangetast immuunsysteem!
Stress heeft een negatieve invloed op de darmen, hormonen, nachtrust en de huid.
Door stress ben je minder goed in staat om te focussen.
Stress maakt het verwerken van emoties en prikkels van de dag moeilijker.
Kortom, december is dé maand die vraagt om STRESS management!
Wat kunnen we voor onszelf én onze viervoeters doen om deze tijd relaxter door te brengen?
- Zorg voor een goede planning voor de huishoudelijke taken en houd je daaraan.
- Zorg voor voldoende rust en slaap
- Let op de voeding; voeg eventueel extra vitaminen toe
Bereid jezelf en je hond goed voor op de jaarwisseling en dan vooral op de onrust en angst dat vuurwerk met zich meebrengt.
- Blijf zelf kalm want jouw stress raakt onze huisdieren
- Houd je hond aangelijnd tijdens de wandelingen
- Laat je hond vroeger in de avond zijn laatste wandeling doen (en begin daar enkele dagen eerder mee om aan het vroegere tijdstip te wennen)
- Richt een super-super veilige plaats in voor je hond en/of kat. Een deken over de Bench dempt geluid en lichtflitsen
- Doe de gordijnen dicht
- Neem je hond NIET mee naar buiten om naar het vuurwerk te kijken
- De dierenarts kan kalmeringsmiddelen voorschrijven. Uiteraard kan je ook Bach druppels of etherische oliën inzetten.
Wist je dat er ook kalmerende muziek voor honden bestaat? Spotify heeft Dogmusic..
Eikels
Eikels kunnen heel wat gezondheidsproblemen voor uw hond veroorzaken. Uiteraard afhankelijk van het gewicht van uw hond en de hoeveelheid eikels die gegeten worden.
Veel voorkomende klachten zijn:
- Maag- en darmproblemen
- Verstoppingen
- Vergiftiging vanwege de tannine in de eikels
Symptomen waar u op moet letten zijn o.a.
Braken, diarree en buikpijn ( rekken en strekken )
Kwijlen, trillen, slierverslapping, overmatig drinken.
Heeft uw hond eikels gegeten en vertoont hij bovengenoemde symptomen, schakel dan direct een dierenarts in. U kunt het leven van uw hond redden.
Het immuunsysteem, hoe belangrijk is dat nu eigenlijk?
Een goed werkend immuunsysteem beschermt het lichaam tegen allerlei ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels, parasieten en virussen.
Als het immuunsysteem optimaal is kan het lichaam zelf voorkomen dat een verkoudheid vat krijgt, dat we de griep krijgen enz. Zelfs als je toch besmet raakt zorgt een goed immuunsysteem voor een korte(re) hersteltijd.
Kortom: wil je je goed voelen, over voldoende energie beschikken en minder vatbaar zijn voor ziekteverwekkers dan is dit een héél belangrijk aandachtspunt.
Wanneer het immuunsysteem niet goed functioneert zien we vaak een allergische reactie.
Wat kan je zelf doen?
Uiteraard is een gezonde levensstijl met voldoende beweging en een passende voeding een eerste vereiste. Daarnaast voldoende rust, ontspanning en het vermijden van stress.
Tip: vind en behandel de oorzaak, niet het symptoom… Met behulp van bioresonantie kan het functioneren het immuunsysteem van mens en dier snel en eenvoudig gemeten worden. Stuur een mail voor meer informatie
Het beste uit 2 werelden.
Gelukkig kunnen we in ons land gebruik maken van reguliere diergeneeskunde. Dierenartsen beschikken over kennis, maken gebruik van geavanceerde apparatuur, hebben talloze onderzoeksmogelijkheden, schrijven medicijnen voor etc.
Maar wat als de reguliere geneeskunde geen oorzaak kan vinden en er dus geen passende behandeling/oplossing geboden kan worden?
Ondanks de geweldige ontwikkelingen zijn er gevallen waar alleen symptomen zoals jeuk en pijn behandeld worden omdat de oorzaak van de klachten onbekend blijft.
Juist daarom zijn er steeds meer mensen die open staan voor een complementaire (aanvullende ) geneeswijze en diagnostiek. Zij zijn van mening dat behaalde goede resultaten de toepassing rechtvaardigt. Ondanks het ontbreken van een wetenschappelijk bewijs. Fysiotherapie, acupunctuur, homeopathie, kruidengeneeskunde en frequentietherapie hebben zich tot hoog niveau ontwikkeld.
Als eigenaar wil je er toch alles aan doen om gezondheid en welzijn van je huisdier te bevorderen?
Zonder inzicht geen uitzicht……
Wat kunnen we toch genieten van een goede gezondheid van onszelf, onze gezinsleden en van onze huisdieren. Natúúrlijk gaan we bij ziekten naar de huis- of dierenarts. De wetenschap heeft beslist niet stilgestaan. Nieuwe medicijnen, apparaten en technieken rekken het leven. En daar staat natuurlijk wel een fors kostenplaatje tegenover.
Maar… wist je dat preventieve (medische) zorg nodig is om mens en dier gezond te houden. En dat die dagelijkse zorg voor het welzijn van mens en dier bij onszelf ligt. Hoe dan?
Door inzicht te krijgen in aanwezige ziekteverwekkers zoals o.a. een haperend immuunsysteem, tekorten aan vitaminen en mineralen, aanwezigheid van bacteriën en virussen, stress en de vitale functies ,krijg je uitzicht op een goed “verbeter” plan.
Hiervoor is een bioresonantie meting voldoende. Deze meting is geheel pijnloos en de resultaten worden samengevat is een rapport. Kleine aanpassingen kunnen tot grote verbeteringen leiden. Bijvoorbeeld door de oorzaak van een allergie te achterhalen. Soms zijn er behandelingen nodig en als er aanleiding toe is word je doorgestuurd naar een arts… je bent zelf de bestuurder van het proces.
Wil je meer weten? Bel 06 54395756, app of mail info@praktijk-hettylangen.nl .
Ik hoor graag wat jouw verhaal is.